Rahkapiirakka

Pohja:
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
2 dl kevytkermaa
1 muna
1/2 dl ruokaöljyä

Täyte
1 prk maitorahkaa
1 muna
1 ld sokeria
1 dl maitoa

POHJA

Sekoita kuivat aineet keskenään.

Lisää kerma, kananmuna ja ölyseos nopeasti sekoittaen.

Levitä taikinaseos voideltuun, pyöreään paistovuokaan (halk. 30 cm).

TÄYTE

Sekoita maitorahka, kananmuna, sokeri ja maito keskenään.

Kaada seos taikinan päälle.

Ripottele rusinoita, vaniljasokeria ja kanelia päälle.

Voit myös laittaa taikinan päälle persikanpuolikkaita ja kaataa seoksen niiden päälle.

Paistetaan n. 200 asteessa 20-30min.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 1471g5046kcal149.8g1029.4g17.6g51.5g
Leivinjauhe 64g112kcal3.3g24.2g0g0.3g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g51g205kcal0g50.6g0g0g
Suola, annos 3g19g0kcal0g0g0g0g
Kevytkerma, Pirkka , vähälaktoosinen, iskukuumennettu (Ingman), annos 50g1279g1535kcal40.9g57.5g127.9g0g
Kananmuna kuoreton 703g1003kcal87.9g2.1g72.1g0g
Maitorahka, maustamaton hyla 0,3% (Valio) 250 g1598g1039kcal175.8g67.1g4.8g0g
Sokeri 639g2595kcal0g638.7g0g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 639g291kcal19.2g30.7g9.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12928g23652kcal953.8g3800.6g464g103.6g
Valittu annoskoko6464g11826kcal476.9g1900.3g232g51.8g
Annoskoko puolitettuna3232g5913kcal238.5g950.2g116g25.9g
Arvot/100g100g183kcal7.4g29.4g3.6g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=106908