Ciapatta

Lisää hiiva kylmään veteen.

Lisää noin puolet vehnäjauhoista ja sekoita veteläksi taikinaksi.

Lisää ruisjauhot ja sekoita.

Lisää öljy, siirappi ja suola.

Alusta loput vehnäjauhot mukaan mutta jätä taikina löysäksi.

Kohota taikinaa pöydällä peitettynä noin 1,5-2 tuntia.

Leivo taikinasta kaksi pitkulaista leipää ja painele ne litteiksi pellille.

Paista leipiä 250C uunissa noin 20 minuuttia.

Laita uuniin paistamisen ajaksi vesiastia, jotta leivät saavat rapean kuoren.

Ote leivät uunista ja annan jäähtyä peittämättä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Jeranen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 2676g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g59g212kcal26.5g23.5g3.5g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 294g895kcal25.8g163g5.6g40.9g
Vehnäjauho puolikarkea 3130g10741kcal319g2191.2g37.6g109.6g
Siirappi 107g323kcal0.1g79.3g0g0g
Oliiviöljy 145g1278kcal0g0g144.5g0g
Suola, annos 3g54g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12928g26895kcal742.8g4914g382.4g301g
Valittu annoskoko6464g13448kcal371.4g2457g191.2g150.5g
Annoskoko puolitettuna3232g6724kcal185.7g1228.5g95.6g75.3g
Arvot/100g100g208kcal5.7g38g3g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=117206