Lehtikaali-kesäkurpitsakeitto

1. Silppua sipuli, valkosipuli ja purjosipuli, kuullota niitä voissa kattilassa.

2. Revi lehtikaalin lehdet silpuksi (viipaloi osa varsistakin) ja lisää ne kattilaan sipulisilpun kanssa.

3. Pilko kesäkurpitsa ja lisää palaset kattilaan muiden kasvisten kaveriksi.

4. Kaada kattilaan n. litran verran vettä ja lisää sekaan kasvisliemikuutio.

Keitä niin kauan, kunnes kesäkurpitsa on pehmennyt ja lehtikaali on vaihtanut värinsä ruohonvihreästä kellertäväksi.

5. Soseuta keitto ja lisää kuohukerma sekä mausteita (itse käytin musta- ja valkopippurijauhetta sekä muskottia).

Anna kiehahtaa.

6. Thadaa! Keitto on valmis.

:)

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 370 grammaa

Lurtsi90
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valio Voi laktoositon vähäsuolainen11g82kcal0.1g0.1g9.1g0g
Sipuli 0g0kcal0g0g0g0g
Purjosipuli 132g30kcal2.4g3.2g0.3g2.8g
Lehtikaali 41g17kcal1.4g1.7g0.2g0.8g
Kesäkurpitsa zucchini 170g31kcal1g4.2g0.7g1.2g
Valkosipuli 1.7g1.9kcal0.1g0.3g0g0g
Vesi233g0kcal0g0g0g0g
Ruokakerma 4% (Rainbow), annos 100g58g35kcal0.5g3g2.3g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1295g392kcal11g25g25.2g10g
Valittu annoskoko648g196kcal5.5g12.5g12.6g5g
Annoskoko puolitettuna324g98kcal2.8g6.3g6.3g2.5g
Arvot/100g100g30kcal0.8g1.9g1.9g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=373612