Pyrytuulian VappuRahkapiirakka

5 dl rasvatonta maitoa
2 pussia kuivahiivaa
2 tl ruususuolaa
1,5 dl intiaanisokeria
1,5 rkl kardemummaa
6 dl vehnäjauhoja
6 dl täysjyvävehnäjauhoja
150 g voita

Maito lämmitetään + 42 C ja siihen lisätään sokeri, suola ja kardemumma.

Kuivahiiva sekoitetaan 7dl jauhoja ja lisätään maitoon ja vatkataan kunnes saa sitkoa.

Loput jauhot lisätään vähitellen ja viimeiseksi voi.

Täyte:
500 g maitorahkaa
2 dl rasvatonta maitoa
2 munaa
1,5 dl intiaanisokeria
2 tl vanilliinisokeria tai vaniljauutetta
2 sitruunan mehu ja kuori
3 dl rusinoita

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Pyrytuulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen1000g330kcal33g49g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g44g0kcal0g0g0g0g
Intiaanisokeri (Bolivia), annos 10g600g2100kcal10.2g534g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g45g140kcal5g27g3.2g12.6g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g600g1860kcal102g324g17.4g78g
Vehnäjauho, sunnuntai780g2730kcal93.6g553.8g16.4g23.4g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g1200g3720kcal204g648g34.8g156g
Voi, normaalisuolainen (Valio)300g2160kcal2.4g2.4g240g0g
Maitorahka, pehmeä rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g1000g600kcal100g43g3g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen400g132kcal13.2g19.6g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu272g343kcal29.9g0.8g24.5g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka20g80kcal0g19.8g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton12g2.5kcal0g0.2g0g0g
Mantelirouhe, 1 rkl200g1156kcal42.2g10.6g101g23.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12946g30706kcal1271g4464.4g880.6g586.4g
Valittu annoskoko6473g15353kcal635.5g2232.2g440.3g293.2g
Annoskoko puolitettuna3237g7676kcal317.8g1116.1g220.2g146.6g
Arvot/100g100g237kcal9.8g34.5g6.8g4.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=460183