Mansikkamousse (raparperi)

Paloittele raparperi/mansikat ja pane kattilaan viinin ja sitruunamehun kanssa.

Halkaise vaniljatanko pituussuuntaan ja rapsuta siemenet raparperien joukkoon.

Lisää sinne myös vaniljatangon puolikkaat sekä kanelitanko ja keitä kunnes raparperi alkaa hajota.

Poista vanilja- ja kanelitangot.

Makeuta makusi mukaiseksi.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min., purista vesi pois ja sekoita raparperin joukkoon.

Anna jäähtyä.

Vatkaa kerma ja sekoita joukkoon.

Kaada jälkiruokamaljoihin ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintäin 2 tuntia.

Koristele suklaalla tai paahdetuilla pähkinöillä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 162 grammaa

Talvimorsian
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mansikka 334g155kcal1.7g28.1g0.7g6.3g
Makeutusaine (Canderel), annos 0.85g13g46kcal1.5g9.7g0g0g
Valkoviini kuiva 33g23kcal0.1g0.2g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl267g909kcal5.3g8g93.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1296g2265kcal17.2g92g188.4g12.6g
Valittu annoskoko648g1133kcal8.6g46g94.2g6.3g
Annoskoko puolitettuna324g566kcal4.3g23g47.1g3.2g
Arvot/100g100g175kcal1.3g7.1g14.5g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=248038