Rahkasämpylät

Sulata rasva.

Lisää siihen maito ja lämmitä neste 37 asteiseksi.

Murskaa hiiva kulhoon ja kaada taikinanestettä hiukan hiivan päälle.

Sekoita kunnes hiiva liuennut.

Lisää joukkoon suola, rahka ja loput taikinanesteestä.

Sekoita hyvin ja lisää jauhot.

Vaivaa niin että taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohota n.20min.

Vaivaa jauhotetulla pöydällä ja muotoile sämpylöiksi.

Kohota pellillä liinan alla n. 20min.

Kypsennä uunin keskitasolla 250 astetta, n. 8min.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Nytsitten
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 17g118kcal0.1g0.1g13.3g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen199g66kcal6.6g9.8g0g0g
Hiiva 17g12kcal2.2g0.2g0.1g1.1g
Suola, annos 3g3.3g0kcal0g0g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki67g37kcal5.6g3.3g0.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 346g1186kcal35.2g241.9g4.1g12.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1296g2838kcal99.4g510.6g35.2g26.4g
Valittu annoskoko648g1419kcal49.7g255.3g17.6g13.2g
Annoskoko puolitettuna324g710kcal24.9g127.7g8.8g6.6g
Arvot/100g100g219kcal7.7g39.4g2.7g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=316567