Raparperi- tai omenapiirakka

Vatkaa kananmunat (2 isoa tai 3 pientä) ja sokeri, lisää maito, öljy (loraus öljystä muruseokseen), leseet ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.

Kaada piirakkapohja leivinpaperin päälle uunipellille, tasoita.

Ripottele päälle raparperin palat ( 2 litraa, 1000 g) tai suikaloidut omenat ( 6 kpl, 850 g) ja muruseos: 2 dl neljänviljanhiutaleita, joihin lisään 0,5 dl fariinisokeria tai tavallista sokeria, 3 tl kanelia ja lorauksen öljyä.

Uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Tarjolle vielä vähän lämpimänä - kevyt vaniljajäätelön kanssa.

Reseptistä tulee n. 26 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 54g68kcal6g0.1g4.9g0g
Sokeri 53g213kcal0g52.5g0g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g16g48kcal2.8g6.3g1.2g2.8g
Vehnäjauho, Anni Helena, 1 dl80g297kcal9.6g59.5g1.7g2.8g
Leivinjauhe 4.6g8.1kcal0.2g1.8g0g0g
Neljänviljanhiutale 19g61kcal1.9g10.8g0.6g2.1g
Fariinisokeri22g88kcal0g21.6g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g1.9g6.8kcal0.1g1.5g0.1g0g
Rypsiöljy 28g246kcal0g0g27.8g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 62g28kcal1.9g3g0.9g0g
Raparperi 309g104kcal2.1g17g0.3g4.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1296g2338kcal49.2g348.2g75g24g
Valittu annoskoko648g1169kcal24.6g174.1g37.5g12g
Annoskoko puolitettuna324g585kcal12.3g87.1g18.8g6g
Arvot/100g100g180kcal3.8g26.9g5.8g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=112733