Kulitsa

Ohje Uskonviestissä 3/09:
Keltuaiset, 2 pientä munaa ja puolet sokerista vatkataan vaahdoksi.

Toinen vaahto valmistetaan lopuista sokerista ja pehmeästä voista.

Hiiva lisätään kädenlämpöiseen maitoon.

Vaahdot ja maito yhdistetään ja lisätään mausteet ja jauhot.

Taikinaa kohotetaan tunti.

Leivottua kulitsaa kohotetaan n. 1,5 tuntia.

Kulitsa voidellaan munalla, päälle mantelirouhetta.

Paistetaan 175 astetta 45 minuuttia - 1 tunti.

Tästä taikinasta tulee 2 kulitsaa, paistan ne irtopohja kakkuvuo'assa.

30 minuutin jälkeen kulitsat kannattaa peittää kostutetulla leivinpaperilla liian tummumisen estämiseksi.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 36 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt112g51kcal3.6g5.4g1.7g0g
Hiiva 11g8.3kcal1.5g0.1g0g0.8g
Vehnäjauho, sunnuntai268g937kcal32.1g190g5.6g8g
Keltuainen, 20g, annos 20g18g11kcal0.6g0g4.5g0g
Kananmuna kuoreton 27g38kcal3.3g0.1g2.7g0g
Voi 45g324kcal0.5g0.2g36.3g0g
Sokeri 76g308kcal0g75.7g0g0g
Suola, annos 3g1.3g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g2.2g6.9kcal0.2g1.3g0.2g0.6g
Rusinat (Rainbow) 1 pss45g143kcal1.3g31.7g0.3g4.3g
Sekahedelmä, kuivattu 45g99kcal1.6g19.6g0.4g3.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1296g3852kcal89.4g648.2g103.4g34.8g
Valittu annoskoko648g1926kcal44.7g324.1g51.7g17.4g
Annoskoko puolitettuna324g963kcal22.4g162.1g25.9g8.7g
Arvot/100g100g297kcal6.9g50g8g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=116984