Papusalaatti

Liota ja keitä pavut, huomioi eri papujen erilaiset keittoajat.

ks. esim.

Siirry sivulle! Voit myös vaihtaa kuivapavut 2-3 tölkkiin (n. 500g) säilykepapuja.

Pilko punasipuli, marinoi etikka-sokeriseokessa.

Yhdistä kastikkeen aineksen (öljy, 1-2 limen mehu, raastettu valkosipuli & inkivääri) ja mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi yrteillä.

Pilko paprikat (1-2) kulhoon, lisää herneet, maissit, pavut, punasipulit ja kastike.

Sekoita ja laita jääkaappiin maustumaan ainakin tunniksi.

210g kuivattuja papuja painoi n. 520g keitettynä.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 519 grammaa

Idunn
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pintopapu, kuivattu (Risenta), annos 100g29g93kcal6.7g15.5g0.4g0g
Mung-papu, gogreen29g101kcal7g18.3g0.3g4.8g
Mustasilmäpapu,keittämätön (Risenta), annos 100g29g93kcal6.7g15.2g0.4g0g
Maissi, pakaste (Pirkka), annos 50g83g103kcal2.5g21.7g0.7g0g
Pakasteherneet (Pirkka), annos 200g83g44kcal4.8g4.4g0.8g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g94g25kcal1.2g4.5g0.2g1.6g
Paprika, punainen125g32kcal1.1g5.8g0.5g2.5g
Punaviinietikka. (Rajamäen), annos 3g8.3g1.7kcal0g0.5g0g0g
Ruokosokeri4.2g17kcal0g4.2g0g0g
Oliiviöljy 13g111kcal0g0g12.5g0g
Limemehu, itse puristettu (-), annos 15g19g4.7kcal0.1g1.6g0g0.1g
Valkosipuli 3.3g3.6kcal0.3g0.5g0g0.1g
Inkivääri, tuore, silputtu3.3g2.7kcal0.1g0.6g0g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 125g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1298g1265kcal61g185.6g31.6g18.4g
Valittu annoskoko649g633kcal30.5g92.8g15.8g9.2g
Annoskoko puolitettuna324g316kcal15.3g46.4g7.9g4.6g
Arvot/100g100g98kcal4.7g14.3g2.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=422060