Raparperi- tai omenapiirakka

Vatkaa kananmunat (2 isoa tai 3 pientä) ja sokeri, lisää maito, öljy (loraus öljystä muruseokseen), leseet ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.

Kaada piirakkapohja leivinpaperin päälle uunipellille, tasoita.

Ripottele päälle raparperin palat ( 2 litraa, 1000 g) tai suikaloidut omenat ( 6 kpl, 850 g) ja muruseos: 2 dl neljänviljanhiutaleita, joihin lisään 0,5 dl fariinisokeria tai tavallista sokeria, 3 tl kanelia ja lorauksen öljyä.

Uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Tarjolle vielä vähän lämpimänä - kevyt vaniljajäätelön kanssa.

Reseptistä tulee n. 26 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 541g679kcal59.5g1.4g48.8g0g
Sokeri 526g2133kcal0g525g0g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g155g479kcal27.8g63.4g12.4g27.8g
Vehnäjauho, Anni Helena, 1 dl804g2974kcal96.5g594.8g16.9g28.1g
Leivinjauhe 46g82kcal2.4g17.5g0g0.2g
Neljänviljanhiutale 186g612kcal18.7g107.7g6.5g21.3g
Fariinisokeri216g879kcal0g216.2g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g19g68kcal0.6g14.8g0.6g0g
Rypsiöljy 278g2461kcal0g0g278.2g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 618g282kcal18.5g29.7g9.3g0g
Raparperi 3092g1041kcal21.3g170g3.1g43.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12960g23378kcal490.6g3481g751.6g241.4g
Valittu annoskoko6480g11689kcal245.3g1740.5g375.8g120.7g
Annoskoko puolitettuna3240g5844kcal122.7g870.3g187.9g60.4g
Arvot/100g100g180kcal3.8g26.9g5.8g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=112733