Jäädytetty suklaakakku

1. Leikkaa irtopohjaisen vuoan pohjalle leivinpaperi.

2. Pane keksit muovipussiin ja murenna kaulimella painellen.

Lisää sulatettu voi ja sekoita.

Levitä seos irtopohjaiseen kakkuvuokaan.

3. Sulata suklaa vesihauteessa tai pidä sitä mikroaaltouunissa täydellä teholla minuutin verran.

4. Sekoita kulhossa juusto, puolet sokerista, vanilliinisokeri ja suklaa.

Erota munista keltuaiset ja valkuaiset niin, ettei valkuaisten joukkoon tule yhtään keltuaista.

Lisää keltuaiset juustoseokseen.

5. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi puhtaassa kulhossa puhtaalla vatkaimella.

Vatkaa toisessa kulhossa kerma ja loput sokerista vaahdoksi.

6. Sekoita juustoseokseen ensin kermavaahti ja lopuksi valkuaisvaahto kevyesti sekoittaen.

Valkuainen saa jäädä pieninä hattaroina joukkoon.

7. Kaada seos vuokaan ja jätä muovikelmulla peitettynä pakastimeen vuorokaudeksi.

Ota kakku pakastimesta puoli tuntia ennen tarjoamista ja koristele se esim.

suklaalla ja kermavaahdolla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Takibi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestivekeksi (Lu), annos 400g1001g4505kcal77.1g680.7g160.2g36g
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)501g1902kcal2.5g32.5g200.2g0g
Taloussuklaa, Fazer1001g5155kcal39g560.6g300.3g53.1g
Tuorejuusto, rasvaa 15 %, creme bonjour light 1168g2023kcal88.8g26.9g175.2g0g
Sokeri 567g2303kcal0g566.7g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu908g1144kcal99.8g2.7g81.7g0g
Kuohukerma,valio,2dl1335g4538kcal26.7g40g467.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12960g43137kcal667.8g3820.2g2769.4g178.2g
Valittu annoskoko6480g21569kcal333.9g1910.1g1384.7g89.1g
Annoskoko puolitettuna3240g10784kcal167g955.1g692.4g44.6g
Arvot/100g100g333kcal5.2g29.5g21.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=119917