Mustikkapiirakka

Maitorahka, sokeri ja kananmuna sekoitetaan keskenään, lisätään jauhot ja hiutaleet, joihin leivinjauho on sekoitettu.

Paistetaan 200c/n.15-20min kypsäksi.

Tällä aikaa valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi, sokeri lisätään vatkauksen loppuvaiheessa.

Kun pohja on kypsä, ladotaan päälle marjat ja niiden päälle marenkivaahto.

Paistetaan vielä niin että vaahto hieman ruskettuu.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 90 grammaa

Henemilia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ehrmann rasvaton maitorahka (Ehrmann), annos 250g1792g1004kcal152.3g89.6g3.6g0g
Kananmuna kuoreton 394g562kcal49.3g1.2g40.4g0g
Sokeri 574g2328kcal0g572.9g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 358g1090kcal31.4g198.6g6.8g49.8g
Kaurahiutale Elovena (Raisio)251g928kcal35.1g138g20.1g27.6g
Leivinjauhe 29g50kcal1.5g10.8g0g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 645g2214kcal65.7g451.6g7.7g22.6g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl36g323kcal0g0g35.8g0g
Mustikka metsä- 1792g789kcal9g114.7g10.8g59.1g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g502g186kcal45.2g0g0g0g
Sokeri 108g436kcal0g107.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12960g19818kcal779g3369.6g250.4g318.4g
Valittu annoskoko6480g9909kcal389.5g1684.8g125.2g159.2g
Annoskoko puolitettuna3240g4955kcal194.8g842.4g62.6g79.6g
Arvot/100g100g153kcal6g26g1.9g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=131518