Omenapiirakka

Kkp= kahvikuppi jonka vetoisuus on1,5dl

1 kkp sokeria
2 kkp jauhoja
1 kkp voisulaa
1 kpl kananmuna
1 tl leivinjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1/2 kkp maitoa
Sokerit ja jauhot sekoitetaan keskenään joukkoon lisätään voisula.

Erotetaan yksi kahvikupillinen muruja erikseen ja jäljelle jääneeseen osaan lisätään muna, leivinjauhe, vaniljasokeri sekä maito.

taikina kaadetaan matalaan vuokaan päälle omenat.

Omenoiden päälle kanelisokeria sekä ripotellaan loput murut.

Omenien sijasta voi käytää myös raparperia tai marjaa.

Uuniin 200 astetta ja 25 -30min

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Tipi66
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 1016g4124kcal0g1015g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1560g5353kcal159g1092g18.7g54.6g
Voi 1136g8241kcal13.5g4.5g923.6g0g
Leivinjauhe 40g70kcal2.1g15.1g0g0.2g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g32g128kcal0g31.7g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 1600g617kcal2.6g130.6g1.4g24g
Kananmuna 50g(kpl)400g504kcal44g1.2g36g0g
Maito, Kevyt600g276kcal19.2g28.8g9g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g32g117kcal1.1g25.5g1.1g0g
Sokeri 64g260kcal0g63.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12960g39378kcal483g4816.6g1979.6g157.6g
Valittu annoskoko6480g19689kcal241.5g2408.3g989.8g78.8g
Annoskoko puolitettuna3240g9845kcal120.8g1204.2g494.9g39.4g
Arvot/100g100g304kcal3.7g37.2g15.3g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=137478