Mansikkamousse (raparperi)

Paloittele raparperi/mansikat ja pane kattilaan viinin ja sitruunamehun kanssa.

Halkaise vaniljatanko pituussuuntaan ja rapsuta siemenet raparperien joukkoon.

Lisää sinne myös vaniljatangon puolikkaat sekä kanelitanko ja keitä kunnes raparperi alkaa hajota.

Poista vanilja- ja kanelitangot.

Makeuta makusi mukaiseksi.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min., purista vesi pois ja sekoita raparperin joukkoon.

Anna jäähtyä.

Vatkaa kerma ja sekoita joukkoon.

Kaada jälkiruokamaljoihin ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintäin 2 tuntia.

Koristele suklaalla tai paahdetuilla pähkinöillä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 162 grammaa

Talvimorsian
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mansikka 3340g1554kcal16.7g280.6g6.7g63.5g
Makeutusaine (Canderel), annos 0.85g134g457kcal14.7g96.9g0g0g
Valkoviini kuiva 334g229kcal1g2g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl2672g9085kcal53.4g80.2g935.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12960g22651kcal171.6g919.4g1884g127g
Valittu annoskoko6480g11325kcal85.8g459.7g942g63.5g
Annoskoko puolitettuna3240g5663kcal42.9g229.9g471g31.8g
Arvot/100g100g175kcal1.3g7.1g14.5g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=248038