Churros (Munkkitangot)

N. 100 g sokeria (osa jää käyttämättä)
500 g munkinpaistorasvaa + 2 dl rypsiöljyä
--
Mittaa vesi, voi ja suola kattilaan ja kiehauta.

Lisää jauhot ja vatkaa voimakkaasti muutama minuutti, kunnes taikinasta muodostuu pallo.

Nosta kattila liedeltä.

Vatkaa munat toisessa kulhossa kevyesti vaahdoksi.

Kaada munavaahto vähitellen lämpimän taikinan joukkoon samalla vatkaten.

Siirrä taikina pursotuspussiin tai muovipussiin, josta leikkaat kulman pois.

Kuumenna öljy uppopaistamista varten suurehkossa kattilassa.

Öljy on riittävän kuumaa, kun siihen pudotettu taikinapala nousee heti pintaan ja öljy alkaa voimakkaasti kuplia.

Pursota taikinasta öljyyn sormenpaksuisia, reilun kymmenen tankoja.

Voit leikata taikinan poikki saksilla.

Varo, ettei taikinapussi koske kuumaan öljyyn.

Paista muutama churro kerrallaan molemmin puolin reilusti ruskeiksi.

Nosta churrot reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan ja kääntele munkkitangot sitten sokerissa.

Halutessasi voit maustaa sokerin kanelilla tai käyttää valmista kaneli-sokeriseosta.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 45 grammaa

Samuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1818g0kcal0g0g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 727g5087kcal4.7g0g573g0g
Mineraalisuola keskiarvo 12g0.1kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1182g4055kcal120.4g827.2g14.2g41.4g
Kananmuna kuoreton 1200g1712kcal150g3.6g123g0g
Sokeri 582g2361kcal0g581.2g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g15g53kcal0.5g11.6g0.5g0g
Rypsiöljy 255g2251kcal0g0g254.5g0g
Syväpaistorasva 100%, uppopaistorasva 691g6076kcal4.2g2.8g683.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12960g43188kcal559.6g2852.8g3298.2g82.8g
Valittu annoskoko6480g21594kcal279.8g1426.4g1649.1g41.4g
Annoskoko puolitettuna3240g10797kcal139.9g713.2g824.6g20.7g
Arvot/100g100g333kcal4.3g22g25.4g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=289632