Poropiirakka

Pohja:

400 g (1 pkt) ruis-perunataikinaa

täyte:

240 g poronkäristystä
1 punainen paprika
1 sipuli
½ dl puolukkalikööriä
2 dl kermaviiliä
3 kananmunaa
suolaa
mustapippuria

koristelu:

herneenversoja

Kauli pohja piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, esipaista pohjaa + 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Ruskista poronkäristys, lisää pilkottu sipuli sekä paprika joukkoon ja hetken kuluttua puolukkalikööri.

Kypsennä vielä noin 5 minuuttia ja mausta.

Levitä täyte esipaistetulle piirakkapohjalle.

Sekoita kermaviili ja kananmunat sekaisin, kaada seos täytteen päälle.

Paista piirakka + 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Sivulta Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 180 grammaa

Tilda75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronkäristys 2160g3065kcal378.9g0g172.6g0g
Paprika punainen 270g79kcal2.5g12.2g1.1g5.1g
Ruisperunataikinapohja (Sunnuntai), annos 400g1800g6660kcal81g558g450g66.6g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 900g577kcal28.8g43.4g31.5g0.1g
Sipuli (kuorittu)675g182kcal8.8g32.4g1.4g11.5g
Kananmuna 50g(kpl)675g851kcal74.3g2g60.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12960g22829kcal1148.6g1296g1434.8g166.6g
Valittu annoskoko6480g11415kcal574.3g648g717.4g83.3g
Annoskoko puolitettuna3240g5707kcal287.2g324g358.7g41.7g
Arvot/100g100g176kcal8.9g10g11.1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=81609