Kasvissosekeitto

Lisää kattilaan ensin kiehumaan pari laakerinlehteä, lihaliemikuutio, mauste- ja mustapippuria rouhittuna makusi mukaan.

Kiehauta muutama minuutti, jotta mausteet tarttuvat liemeen.

Lisää pakastettu keittojuurespussi, kiehauta jälleen muutaman minuutin ajan.

Kuori ja paloittele sipuli, porkkanat ja peruna.

Lisää porkkanat, kiehauta noin 5 minuuttia, lisää perunat ja sipulit ja keitä kypsäksi (noin puolisen tuntia).

Poista laakerinlehdet keiton joukosta ja soseuta tehosekoittimella tai sauvasekoittimella.

Lisää tarvittaessa nestettä.

Halutessasi pehmentää keiton makua (ja jos kaloreita vielä riittää) lisää joukkoon kasvirasvaseosta esim. 7 tai 15 %.
Nauti keiton kera raejuustoa, fetajuustoa tai vähärasvaista tuorejuustoa sekä halutessasi paahdettua leipää.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 463 grammaa

Aurinkokatja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g701g196kcal4.2g41.7g1.4g17.5g
Peruna, keskikokoinen 60g280g168kcal4.2g36.4g0.3g2.5g
Pakastekasvissekoitus, keittojuures, porkkana, lanttu, juuriselleri, purjo 876g298kcal9.6g47.3g1.8g25.4g
Vesi4205g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)421g114kcal5.5g20.2g0.8g7.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12964g1551kcal47g291.2g8.6g105g
Valittu annoskoko6482g776kcal23.5g145.6g4.3g52.5g
Annoskoko puolitettuna3241g388kcal11.8g72.8g2.2g26.3g
Arvot/100g100g12kcal0.4g2.2g0.1g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=57064