Bataatti-tomaatti-juustokeitto

Kuori ja viipaloi bataatit.

Lisää viipaleet kiehuvaa (n.3 litraa) suolalla maustettuun veteen ja keitä kypsäksi.

Ota keitinvesi talteen ja soseuta bataatit.

Laita bataattisose kattilaan, lisää 500g tomaattimurkaa ja 200 g sipulikuutioita sekä bataattien keitinvettä sen verran että ei ole ihan paksua puuroa.

Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia.

Lisää 2,5 dl 3-juuston ruokakermaa ja ana kiehahtaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 433 grammaa

Haanis
AineksetMääräEnergiaPHRK
Bataatti, kuorittu 319g258kcal5g53.7g0.2g9.6g
Tomaattimurska (Euro shopper)94g28kcal0.9g3.8g0.4g0.2g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g47g56kcal1.6g1.7g4.7g0g
Sipulikuutiot, Pirkka 200g38g10kcal0.5g1.8g0.1g0.6g
Suola, annos 3g1.9g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 150g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1299g705kcal16g122g10.8g20.8g
Valittu annoskoko650g353kcal8g61g5.4g10.4g
Annoskoko puolitettuna325g176kcal4g30.5g2.7g5.2g
Arvot/100g100g54kcal1.2g9.4g0.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=147600