Sämpylät kaurapuurosta

Nopeat sämpylät yli jääneestä kaurapuurosta: Sekoita hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen.

Lisää kaurapuuro ja puolet jauhoista.

Sekoita tasaiseksi.

Lisää loput jauhot ja alusta taikina, loppuvaiheessa alustusta lisää öljy.

Anna kohota liinan alla reilu puoli tuntia, jos ehdit kohota vielä sämpylät pellillä.

Paista 225 noin 20 minuuttia kunnes pinta on ruskistunut.

Jäähdytä liinan alla niin saat pehmeätn kuoren.

Vinkki: Voit korvata osan jauhoista ruisjauhoilla.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 58 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1399g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g39g0kcal0g0g0g0g
Kaurapuuro, vesi, suolaa 2099g987kcal38.2g150.3g19.3g26.4g
Sämpyläjauhot (Rainboc), annos 100g2799g9235kcal335.8g1847g67.2g229.5g
Suola, annos 3g21g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 140g1237kcal0g0g139.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12992g22918kcal748g3994.6g452.8g511.8g
Valittu annoskoko6496g11459kcal374g1997.3g226.4g255.9g
Annoskoko puolitettuna3248g5730kcal187g998.7g113.2g128g
Arvot/100g100g176kcal5.8g30.7g3.5g3.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=274021