Rahka-raparperipiirakka

Rahka-raparperipiirakka

Pohja
O.5 dl pullomargariiniä
1dl rasvaton maito
1 kananmuna
1dl sokeria
2dl sunnuntai vehnäjauhoja
1.5dl kauraryyniä
1tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
Päälle: 135g raparperipaloja tai marjoja ym.
Rahkaseos:
1dl rahkaa
1dl rasvaton maito
0.5dl fruktoosi tai sokeri
1 kananmuna
1tl vaniljasokeria

Sekoita taikinaa varten rasva, maito, ja muna.

Lisää sokeri ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja vaniljasokeri.

Levitä taikina voidellun ja korppujauhotetun vuoan pohjalle ja reunoille.

Paista pohjaa ensin 200-asteisen uunin keskitasolla 10 min. Levitä puolikypsän piirakkapohjan päälle rahkaseos ja raparperipalat.

Jatka paistamista n.20-30min kauniin väriseksi.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 58 grammaa

Mummeli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Flora culinesse (Unilever), annos 500g349g2303kcal0g0g258.2g0g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 698g186kcal23g21.6g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu440g554kcal48.4g1.3g39.6g0g
Sokeri 698g2832kcal0g697g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai768g2686kcal92.1g544.9g16.1g23g
Kaurahiutaleet elovena plus (Raisio)419g1549kcal58.6g230.3g33.5g46.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g35g140kcal0g34.5g0g0g
Leivinjauhe35g61kcal1.8g13.2g0g0.2g
Raparperi, tuore942g292kcal6.6g51.8g0.9g13.2g
Maitorahka, maustamaton laktoositon 0,3% (Valio ) 250g698g454kcal76.8g29.3g2.1g0g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 698g186kcal23g21.6g0g0g
Fruktoosi244g977kcal0g244.2g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu440g554kcal48.4g1.3g39.6g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g35g140kcal0g34.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12992g25824kcal757.4g3851g780g165g
Valittu annoskoko6496g12912kcal378.7g1925.5g390g82.5g
Annoskoko puolitettuna3248g6456kcal189.4g962.8g195g41.3g
Arvot/100g100g199kcal5.8g29.6g6g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=71316