Kaali-possupata

Ruskista lihapalat öljyssä.

Kuumenna öljy, laita lihat pannulle huoneenlämpöisinä pienissä erissä, älä töki ja huido lihaa turhaan vaan annan sen ruskistua.

Lopuksi lisää paloiteltu sipuli (voi lisätä myös valkosipuli) kuullottumaan lihan joukkoon.

Pilko ja suikaloi kaali ja keitä kypsäksi suolalla ja kasvisliemellä maustetussa vedessä.

Sekoita kypsä kaali lihan joukkoon.

Kaalin valutetun keitinliemen voi säästää ja käyttää myöhemmin vaikka kasviskeiton pohjaksi.

Paista 175 asteessa noin tunnin ajan.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 722 grammaa

Linssipapu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali3001g633kcal36g102g6g63g
Porsaan lihasuikale (maustamaton)1201g1921kcal228.1g0g108g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl45g405kcal0g0g45g0g
Sipuli 450g136kcal5.6g21.6g0.9g7.7g
Krusovice Cerne tumma olut (Krusovice), annos 500g300g105kcal1.2g15g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 1501g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12996g6401kcal541.8g277.2g319.8g141.4g
Valittu annoskoko6498g3201kcal270.9g138.6g159.9g70.7g
Annoskoko puolitettuna3249g1600kcal135.5g69.3g80g35.4g
Arvot/100g100g49kcal4.2g2.1g2.5g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=148323