Rahkamustikkapiirakka

Kananmunat vaahtoon sokerin kanssa lisätään osa öljystä, loput 2 lasivuoan pohjalle levitetään pullasudilla.

Jauhot ja alkiot sekoitaan vaahtoon taikinaksi.

Taikina jaetaan kahteen vuokaan ja paistetaan 5 min puolikypsäksi.

Rahka ja jogurtti sekoitetaan, maustetaan sokerilla ja vaniljasokerilla ja jaetaan puolipaistuneiden pohjien päälle, päälle ripotellaan mustikat paistetaan vielä lisää noin 20 min kunnes kypsiä.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Merrim
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 5.3g21kcal0g5.3g0g0g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl7.4g25kcal1g4.8g0.2g0.4g
Vehnänalkio, 0,25 dl1.6g5kcal0.5g0.5g0.1g0.2g
Leivinjauhe 0.3g0.5kcal0g0.1g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl3.1g28kcal0g0g3.1g0g
Rahka, valio9g6.1kcal0.9g0.4g0g0g
Mustikka metsä- 11g4.9kcal0.1g0.7g0.1g0.4g
Kananmuna kuoreton 14g20kcal1.7g0g1.4g0g
Jogurtti, maustamaton, rasvaton, vähälaktoosinen, d-vitamiinia 0,5ug 12g4.3kcal0.4g0.6g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.7g3kcal0g0.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana130g236kcal9.2g26.2g9.8g2g
Valittu annoskoko65g118kcal4.6g13.1g4.9g1g
Annoskoko puolitettuna33g59kcal2.3g6.6g2.5g0.5g
Arvot/100g100g181kcal7.1g20.2g7.5g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=203558