Luumukakku

Rasva ja sokeri vatkataan.

Keltuaiset lisätään yksitellen, vatkaten.

Jauhot ja leivinjauhe yhdistetään.

Luumut leikataan suikaleiksi ja jauhotetaan osalla jauhoista.

Valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi.

Jauhot lisätään rasva-sokerivaahtoon sekoittaen, samoin luumusuikaleet.

Lopuksi sekoitellaan joukkoon valkuaisvaahto.

n. 180 astetta ja 40 minuuttia...uunista riippuen.

Kakun ei tarvitse olla ihan rutikuiva, joten pois uunista kun aavistuksen tarttuu tikkuun...

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Cemersu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini, 80 normaalisuolainen13g97kcal0.1g0.1g10.7g0g
Vehnäjauho, sunnuntai13g47kcal1.6g9.5g0.3g0.4g
Luumu kivetön, kuivattu 13g27kcal0.6g5g0.1g1.2g
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g11g16kcal1.4g0g1.1g0g
Sokeri 13g54kcal0g13.4g0g0g
Leivinjauhe 0.3g0.6kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana130g483kcal7.4g56.2g24.4g3.2g
Valittu annoskoko65g242kcal3.7g28.1g12.2g1.6g
Annoskoko puolitettuna33g121kcal1.9g14.1g6.1g0.8g
Arvot/100g100g372kcal5.7g43.2g18.8g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=258278