Pyrytuulian VappuRahkapiirakka

5 dl rasvatonta maitoa
2 pussia kuivahiivaa
2 tl ruususuolaa
1,5 dl intiaanisokeria
1,5 rkl kardemummaa
6 dl vehnäjauhoja
6 dl täysjyvävehnäjauhoja
150 g voita

Maito lämmitetään + 42 C ja siihen lisätään sokeri, suola ja kardemumma.

Kuivahiiva sekoitetaan 7dl jauhoja ja lisätään maitoon ja vatkataan kunnes saa sitkoa.

Loput jauhot lisätään vähitellen ja viimeiseksi voi.

Täyte:
500 g maitorahkaa
2 dl rasvatonta maitoa
2 munaa
1,5 dl intiaanisokeria
2 tl vanilliinisokeria tai vaniljauutetta
2 sitruunan mehu ja kuori
3 dl rusinoita

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Pyrytuulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen10g3.3kcal0.3g0.5g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g0.4g0kcal0g0g0g0g
Intiaanisokeri (Bolivia), annos 10g6g21kcal0.1g5.4g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.5g1.4kcal0g0.3g0g0.1g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g6g19kcal1g3.3g0.2g0.8g
Vehnäjauho, sunnuntai7.8g27kcal0.9g5.6g0.2g0.2g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g12g37kcal2g6.5g0.3g1.6g
Voi, normaalisuolainen (Valio)3g22kcal0g0g2.4g0g
Maitorahka, pehmeä rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g10g6kcal1g0.4g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen4g1.3kcal0.1g0.2g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu2.7g3.4kcal0.3g0g0.2g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.2g0.8kcal0g0.2g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton0.1g0kcal0g0g0g0g
Mantelirouhe, 1 rkl2g12kcal0.4g0.1g1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana130g308kcal12.2g45g8.6g5.8g
Valittu annoskoko65g154kcal6.1g22.5g4.3g2.9g
Annoskoko puolitettuna32g77kcal3.1g11.3g2.2g1.5g
Arvot/100g100g238kcal9.4g34.7g6.6g4.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=460183