Perinteinen hernekeitto

Liota herneet yön yli ja keitä niitä tunti liotusvedessä.

Lisää pikottu sipuli ja sian/naudanliha (tai ruskistettu jauheliha).

Keitä miedolla lämmöllä vielä tunti.

Mausta valmis keitto suolalla ja meiramilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 261 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 10g32kcal1.9g5.1g0.1g1.1g
Vesi, vesijohtovesi 42g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)2.5g0.7kcal0g0.1g0g0g
Naudanliha keskiarvo 5.2g8kcal1g0g0.4g0g
Sianliha keskiarvo 5.2g11kcal1g0g0.9g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana130g103kcal7.8g10.4g2.8g2.2g
Valittu annoskoko65g52kcal3.9g5.2g1.4g1.1g
Annoskoko puolitettuna33g26kcal2g2.6g0.7g0.6g
Arvot/100g100g79kcal6g8g2.2g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=274019