Pähkinäinen parsakaalipiirakka

Pähkinäinen parsakaalipiirakka (8–10 palaa)

Pohja:
100 g margariinia (Keiju 70% tai Becel 60%)
4½ dl vehnäjauhoja
1 dl kauraleseitä
½ tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
1 prk (200 g) kevytkermaviiliä (rasvaa enintään 6%)

Täyte:
250 g parsakaalia
½ rasiaa kirsikkatomaatteja
1 pieni keltainen paprika
1 dl saksanpähkinöitä
3 munaa
2 dl kermasekoitetta (esimerkiksi Valio Ruoka 5%)
1 rkl pestokastiketta
½–1 dl raastettua parmesaania

Sekoita pohjataikinan kuivat aineet.

Lisää pehmeä rasva ja nypi ainekset yhteen.

Lisää lopuksi kermaviili ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Peitä taikina kelmulla ja nosta se tunniksi jääkaappiin.

Painele taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

Huuhtele parsakaali ja leikkaa se pienemmiksi kukinnoiksi.

Halkaise tomaatit puoliksi ja pilko paprika.

Levitä taikinapohjalle parsakaalikukinnot, tomaatinpuolikkaat, paprikakuutiot sekä pähkinät.

Sekoita kulhossa munien rakenne rikki ja lisää ruokakerma sekä pesto.

Kaada seos vuokaan ja ripottele päälle juustoraaste.

Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasossa, kunnes täyte on hyytynyt eli noin 25 minuuttia.

Jos pinta näyttää saavan liiaksi väriä, peitä piirakka leivinpaperilla.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 209 grammaa

Shamaani
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g3.9g28kcal0g0g3.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 11g39kcal1.2g8g0.1g0.4g
Kauralese 2.3g8.4kcal0.4g1.1g0.2g0.4g
Pansuola (Oriola oy), annos 5g0.1g0kcal0g0g0g0g
Leivinjauhe 0.4g0.7kcal0g0.1g0g0g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 7.8g5kcal0.2g0.4g0.3g0g
Parsakaali brokkoli 10g3.4kcal0.5g0.2g0g0.2g
Kirsikkatomaatti, suomalainen3.9g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Paprika keltainen 4.7g1.4kcal0g0.2g0g0.1g
Saksanpähkinä 2.3g16kcal0.3g0.1g1.5g0.4g
Kananmuna, omega, 1 kpl6.4g8.4kcal0.8g0g0.5g0g
Ruokakerma Valio 5%7.8g4.7kcal0.1g0.2g0.4g0g
Pestokastike, Barilla all Genovese, n. 1 tl0.6g3.1kcal0g0g0.3g0g
Parmesaanijuusto, formaggio da pasta3.9g18kcal1.6g0g1.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana130g274kcal10.2g20.8g15.2g3.2g
Valittu annoskoko65g137kcal5.1g10.4g7.6g1.6g
Annoskoko puolitettuna33g68kcal2.6g5.2g3.8g0.8g
Arvot/100g100g210kcal7.8g16g11.7g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=135472