Sorsapata, Salla

Tarvikkeet: pata, paistinpannu.

Huom! Reseptissä lukee ankka, koska sorsaa ei löytynyt listalta.

Tavi, haapana, muut vastaavat vesiriistalinnut käyvät myös mainiosti.

Laita pataan pekoni ja sipuli, anna kypsyä.

Mätkäise perään sienet, hauduta kunnes neste on haihtunut.

Samaan aikaan ruskista paistinpannulla linnunlihat vähin erin voissa.

Lisää ruskistuneet palat pataan.

Lisää pataan smetana, siideri, ja mausteeksi vaikka suolaa, laakerinlehtiä, pippureita.

Laita pata uuniin 150 asteeseen ja anna olla 2-3 tuntia.

Tarkista välillä ettei nestettä ole haihtunut liikaa, lisää vettä jos tarpeen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pekoni, Pirkka, viipale 17,5g RAAKApainoarvot4.1g12kcal0.6g0g1.1g0g
Sipuli (kuorittu)7.8g2.1kcal0.1g0.4g0g0.1g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g3.9g1.2kcal0g0.2g0g0g
Ankka, grillattu ilman nahkaa24g33kcal6.5g0g0.6g0g
Smetana, rasvaa n. 40 % 5.9g23kcal0.1g0.1g2.5g0g
Crowmoor siideri20g7.8kcal0g0.8g0g0g
Voi (perinteinen meijerivoi)0.6g4.2kcal0g0g0.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana131g166kcal14.6g3g9.4g0.2g
Valittu annoskoko65g83kcal7.3g1.5g4.7g0.1g
Annoskoko puolitettuna33g42kcal3.7g0.8g2.4g0.1g
Arvot/100g100g127kcal11.2g2.3g7.2g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=82542