Raparperi- tai omenapiirakka

Vatkaa kananmunat (2 isoa tai 3 pientä) ja sokeri, lisää maito, öljy (loraus öljystä muruseokseen), leseet ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.

Kaada piirakkapohja leivinpaperin päälle uunipellille, tasoita.

Ripottele päälle raparperin palat ( 2 litraa, 1000 g) tai suikaloidut omenat ( 6 kpl, 850 g) ja muruseos: 2 dl neljänviljanhiutaleita, joihin lisään 0,5 dl fariinisokeria tai tavallista sokeria, 3 tl kanelia ja lorauksen öljyä.

Uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Tarjolle vielä vähän lämpimänä - kevyt vaniljajäätelön kanssa.

Reseptistä tulee n. 26 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 5.5g6.9kcal0.6g0g0.5g0g
Sokeri 5.3g22kcal0g5.3g0g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g1.6g4.8kcal0.3g0.6g0.1g0.3g
Vehnäjauho, Anni Helena, 1 dl8.1g30kcal1g6g0.2g0.3g
Leivinjauhe 0.5g0.8kcal0g0.2g0g0g
Neljänviljanhiutale 1.9g6.2kcal0.2g1.1g0.1g0.2g
Fariinisokeri2.2g8.9kcal0g2.2g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.2g0.7kcal0g0.1g0g0g
Rypsiöljy 2.8g25kcal0g0g2.8g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 6.2g2.8kcal0.2g0.3g0.1g0g
Raparperi 31g11kcal0.2g1.7g0g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana131g236kcal5g35g7.6g2.4g
Valittu annoskoko66g118kcal2.5g17.5g3.8g1.2g
Annoskoko puolitettuna33g59kcal1.3g8.8g1.9g0.6g
Arvot/100g100g181kcal3.8g26.7g5.8g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=112733