Parsakaaliherkkusieni-keitto

VINKKI: lisää ohjeeseen tofua, jos haluat kasvattaa proteiinin määrää.

Skippaa kookoskerma, jos haluat vähentää rasvaa.

1. Hienonna sipulit, valkosipulin kynnet, inkivääri sekä chilit.

Kuumenna kattilassa öljy, kalaliemi sekä soijakastike.

Lisää sipulit, inkivääri ja chilit kattilaan ja anna paistua hetki.

2. Poista parsakaalin kerästä kannat ja kuori ne. Lisää kannat pilkottuina kattilaan.

3. Lisää n. litra vettä.

4. Kiehauta 5-10 min.
5. Pilko parsakaalin ruusuke isoiksi paloiksi.

Halkaiset herkkusienet.

Lisää nämä kattilaan ja keitä lyhyesti (10-15min).

Lisää vettä tarvittaessa.

6. Lisää lopuksi kookoskerma.

7. Suurusta maissijauholla.

8. Tarkista suola.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 262 grammaa

Rose30

Rose30 sanoi...

Kasvisten keittoajat ovat arvioita. Kannattaa tarkkailla, sillä kypsyvät helposti liian pehmeiksi. \r\nTähän ohjeeseen lisättiin kolme punaista chilipalkoa, joista tulee mukavasti särmää :)

keskiviikko 29.02.2012 klo 15:39

AineksetMääräEnergiaPHRK
Herkkusieni 10g1.6kcal0.2g0g0g0.2g
Parsakaali brokkoli 30g11kcal1.4g0.6g0.1g0.8g
Kookoskerma, kara10g25kcal0.5g0.1g2.5g0g
Sipuli (kuorittu)5g1.4kcal0.1g0.2g0g0.1g
Kalaliemi (kake) (Maggi)2g5kcal0.1g0.8g0.1g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl2.3g20kcal0g0g2.3g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.6g0.6kcal0g0.1g0g0g
Chili paprika punainen1.5g0.6kcal0g0.1g0g0g
Soijakastike 1.8g1.1kcal0.1g0.2g0g0g
Maissijauho, hienoksi jauhettu 0.8g3kcal0g0.7g0g0g
Inkivääri, tuore, silputtu1.5g1.2kcal0g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana131g141kcal4.8g6.2g10g2.2g
Valittu annoskoko66g70kcal2.4g3.1g5g1.1g
Annoskoko puolitettuna33g35kcal1.2g1.6g2.5g0.6g
Arvot/100g100g107kcal3.7g4.7g7.6g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=276553