Omenapiirakka

Pohja: sekoita ensin voi ja sokeri, sitten jauhot ja leivinjauhe.

Taputtele vuoan pohjalle, saa jäädä murumaiseksi.

Täyte: pilko omenat, laita pohjan päälle.

Ripottele kanelia päälle.

Sekoita kulhossa maitorahka ja kerma, kaada päällimmäiseksi.

Paista 175 asteessa 45-60 minuuttia, jos omenia on vähemmän, lyhyempikin aika riittää.

Eli ota pois uunista kun piirakka tuoksuu kypsältä.

:) Piirakan kaveriksi sopii esim vaniljakastike.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 262 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Omena, keskikokoinen 200g22g7.6kcal0g1.6g0.1g0.4g
Voi (perinteinen meijerivoi)6.3g46kcal0g0g5.1g0g
Sokeri8.3g34kcal0g8.3g0g0g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g10g35kcal1.2g6.7g0.2g0.4g
Leivinjauhe 0.2g0.4kcal0g0.1g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl8.3g28kcal0.2g0.2g2.9g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g10g6.8kcal1.1g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana131g314kcal5g34.6g16.6g1.6g
Valittu annoskoko65g157kcal2.5g17.3g8.3g0.8g
Annoskoko puolitettuna33g79kcal1.3g8.7g4.2g0.4g
Arvot/100g100g240kcal3.8g26.5g12.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=84574