Pellavaiset sisarussämpylät kaurapuurosta

N. 5dl valmista kaurapuuroa
1,5tl suolaa
1rkl siirappia/ruokosokeria
2 1/2dl vettä
1pss kuivahiivaa
1rkl öljyä
2dl vehnärouhetta
1dl pellavansiemeniä
3dl täysjyvävehnäjauhoja
7dl tummia hiivaleipäjauhoja

Laita puuron joukkoon kuuma vesi jotta puuro olisi reilusti kädenlämpöistä.

Lisää suola ja siirappi/ruokosokeri.

Lisää kuivahiiva n. 3dl:aan hiivaleipäjauhoja ja sekoita puuron joukkoon.

Lisää vehnärouhe ja pellavansimenet sekä öljy.

Lisää t. jyvävehnäjauho ja loput hiivaleipäjauhot.

Taikina saa olla hieman löysää mutta kuitenkin leivottavaa.

Anna kohota vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.

Leivo kohonnut taikina tangoiksi(tulee n.2 tankoa) ja ota palasia, jotka pyörittelet vieri viereen uunipellille.

Anna sisarusämpylöiden kohota uudelleen peitettynä.

Paista sämpylöitä 225 asteessa n.10-15min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 105 grammaa

Nirim
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurapuuro, vesi, suolaa 16g7.3kcal0.3g1.1g0.1g0.2g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 0.6g1.9kcal0g0.5g0g0g
Vesi7.8g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g0.3g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 0.4g3.7kcal0g0g0.4g0g
Vehnärouhe (Korpelan mylly), annos 100g6.2g19kcal0.7g4.5g0.2g0.7g
Pellavansiemenet, Pellavainen3.1g14kcal0.6g0g1.3g1g
Täysjyvävehnäjauho (Liperin mylly), annos 100g9g34kcal1.2g6.5g0.3g0.9g
Hiivaleipäjauho, tumma (Myllyn paras), annos 100g22g77kcal3g14.3g0.6g1.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana131g314kcal11.6g53.8g5.8g8g
Valittu annoskoko66g157kcal5.8g26.9g2.9g4g
Annoskoko puolitettuna33g79kcal2.9g13.5g1.5g2g
Arvot/100g100g240kcal8.9g41.1g4.4g6.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=273544