Porkkana-peruna sosekeitto

Kuori ja pilko porkkanat ja perunat kattilaan.

Lisää joukkoon sipulit.

Tavallisen sipulin voi laittaa lohkoiksi.

Lisää vettä niin, että kasvikset peittyvät.

Laita joukkoon myös kasviliemikuutio.

Keitä kasvikset kypsäksi.

Tämän jälkeen ala soseuttaa sauvasekoittimella kasviksia soseeksi.

Lisää pippuria myllystä sekä hienonnettua basilikaa.

Kun keitto on sosetta, lisää joukkoon vielä maito ja tuorejuusto

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 210 grammaa

Ippeliina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana 31g10kcal0.2g1.7g0.1g0.8g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaton 22g17kcal0.4g3.4g0g0.2g
Sipuli (kuorittu)5.2g1.4kcal0.1g0.3g0g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.4g0.4kcal0g0.1g0g0g
Kasvisliemikuutio 0.6g1.7kcal0.1g0.1g0.1g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.2g0.4kcal0g0.1g0g0g
Basilika, kuivattu 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen5.2g1.7kcal0.2g0.3g0g0g
Tuorejuusto, rasvaa 15 %, creme bonjour light 1.6g2.7kcal0.1g0g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana132g70kcal2.2g12g0.8g2.2g
Valittu annoskoko66g35kcal1.1g6g0.4g1.1g
Annoskoko puolitettuna33g18kcal0.6g3g0.2g0.6g
Arvot/100g100g54kcal1.7g9.1g0.6g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=96242