Porkkanasosekeitto

Laita pilkotut porkkanat, kesäkurpitsa ja valkosipuli kiehuvaan veteen.

Kuullota pilkottu sipuli öljytilkassa ja lisää joukkoon, samoin liotetut ja keitetyt kikherneet.

Kun kasvikset ovat kypsiä, lisää creme fraiche ja mausteita, esim suolaa ja yrttejä.

Soseuta sauvasekoittimella.

Raejuusto sopii tämänkin keiton päälle proteiinilisäksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 602 grammaa

Linssipapu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 27g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g11g3.1kcal0.1g0.7g0g0.3g
Kesäkurpitsa zucchini 12g2.1kcal0.1g0.3g0g0.1g
Sipuli 7.3g2.2kcal0.1g0.4g0g0.1g
Valkosipuli 0.2g0.2kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.2g1.6kcal0g0g0.2g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 2.7g7.6kcal0.1g0.1g0.8g0g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 5.3g7kcal0.4g0.9g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana132g48kcal1.6g4.8g2.2g1.6g
Valittu annoskoko66g24kcal0.8g2.4g1.1g0.8g
Annoskoko puolitettuna33g12kcal0.4g1.2g0.6g0.4g
Arvot/100g100g36kcal1.2g3.6g1.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=142906