Rahkamustikkapiirakka

Kananmunat vaahtoon sokerin kanssa lisätään osa öljystä, loput 2 lasivuoan pohjalle levitetään pullasudilla.

Jauhot ja alkiot sekoitaan vaahtoon taikinaksi.

Taikina jaetaan kahteen vuokaan ja paistetaan 5 min puolikypsäksi.

Rahka ja jogurtti sekoitetaan, maustetaan sokerilla ja vaniljasokerilla ja jaetaan puolipaistuneiden pohjien päälle, päälle ripotellaan mustikat paistetaan vielä lisää noin 20 min kunnes kypsiä.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Merrim
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 53g214kcal0g52.7g0g0g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl75g253kcal10.4g47.7g2.3g4.1g
Vehnänalkio, 0,25 dl16g50kcal4.5g5.1g1.3g2.2g
Leivinjauhe 3.1g5.5kcal0.2g1.2g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl31g279kcal0g0g31g0g
Rahka, valio93g61kcal9.3g3.9g0.3g0g
Mustikka metsä- 112g49kcal0.6g7.2g0.7g3.7g
Kananmuna kuoreton 137g195kcal17.1g0.4g14g0g
Jogurtti, maustamaton, rasvaton, vähälaktoosinen, d-vitamiinia 0,5ug 124g43kcal3.8g6.2g0.1g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g7.4g30kcal0g7.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1300g2358kcal91.8g263.6g99.4g20g
Valittu annoskoko650g1179kcal45.9g131.8g49.7g10g
Annoskoko puolitettuna325g590kcal23g65.9g24.9g5g
Arvot/100g100g181kcal7.1g20.3g7.6g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=203558