Luumukakku

Rasva ja sokeri vatkataan.

Keltuaiset lisätään yksitellen, vatkaten.

Jauhot ja leivinjauhe yhdistetään.

Luumut leikataan suikaleiksi ja jauhotetaan osalla jauhoista.

Valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi.

Jauhot lisätään rasva-sokerivaahtoon sekoittaen, samoin luumusuikaleet.

Lopuksi sekoitellaan joukkoon valkuaisvaahto.

n. 180 astetta ja 40 minuuttia...uunista riippuen.

Kakun ei tarvitse olla ihan rutikuiva, joten pois uunista kun aavistuksen tarttuu tikkuun...

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Cemersu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini, 80 normaalisuolainen134g965kcal1.3g1.3g107.2g0g
Vehnäjauho, sunnuntai134g469kcal16.1g95.2g2.8g4g
Luumu kivetön, kuivattu 134g273kcal5.6g50.4g1.1g11.5g
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g111g158kcal13.8g0.3g11.4g0g
Sokeri 134g544kcal0g133.9g0g0g
Leivinjauhe 3.4g5.9kcal0.2g1.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1300g4830kcal74g564.8g245g31g
Valittu annoskoko650g2415kcal37g282.4g122.5g15.5g
Annoskoko puolitettuna325g1207kcal18.5g141.2g61.3g7.8g
Arvot/100g100g372kcal5.7g43.4g18.8g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=258278