Gluteeniton siemenleipä

26 x 10 cm leipävuoallinen

- Sekoita kuivat aineet keskenään.

(pähkinät voi rouhia esim sauvasekoittimella)
- Sulata vesihauteessa kookosöljy ja hunaja juoksevaksi.

- Sekoita öljy-hunajaseos veden kanssa ja lisää kuivien aineiden joukkoon.

Sekoittele, kunnes taikina on jähmeää.

Mikäli vaikuttaa liian kuivalta, lisää vettä hiljalleen.

- Kaada taikina pitkulaiseen leipävuokaan, peitä liinalla ja anna tekeytyä jääkaapissa 2-12 h.
- Lämmitä uuni 175 C ja paista keskiosassa n. 30 min. Kaada leipä vuoasta ritilän päälle ja paista vielä n. 45 min.
- Leipä on kypsä, kun se kuulostaa ontolta koputeltaessa.

- Anna jäähtyä ja nauti!

Huomioita:
- Tämä ohje on muokattu Kiitos Hyvää -blogista (http://www.lily.fi/blogit/kiitos-h
yvaa/viikonloppuleipa?page=1#commen
ts)
- Tattarin voi korvata kauralla
- Pellavansiemenrouhe imee paljon enemmän nestettä kuin kokonaiset pellavansiemenet, huomio tämä siis veden määrässä.

Taikina saa kuitenkin olla aika jähmeää.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 130 grammaa

Anskunau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Auringonkukansiemen 125g742kcal28.8g15.8g61.9g7.5g
Pellavansiemenrouhe (Elixi oil oy), annos 10g50g143kcal15g1g8.5g18.5g
Tattarihiutale, luomu, Pirkka175g616kcal21g126g3g0g
chia siemenet (Cocovi), annos 5g15g79kcal3.2g5.6g4.7g5.1g
Saksanpähkinä 30g204kcal4.4g1g19.6g4.8g
Psylliumjauhe 85% kuitua (Finax), annos 11.1g23g2.3kcal0.3g0g0.1g19.1g
Luomu hunaja (Voi hyvin), annos 15g7.5g25kcal0.1g6.1g0g0g
Kylmäpuristettu luomu kookosöljy (Cocovi), annos 5g23g203kcal0g0g22.5g0g
Vesi, vesijohtovesi 200g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g2.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1300g4026kcal145.6g311g240.6g110g
Valittu annoskoko650g2013kcal72.8g155.5g120.3g55g
Annoskoko puolitettuna325g1007kcal36.4g77.8g60.2g27.5g
Arvot/100g100g310kcal11.2g23.9g18.5g8.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=401210