Kesäkurpitsakakku

-Vatkaa kananmunat (3kpl) ja sokeri (3dl) vaahdoksi.

Raasta kesäkurpitsa ja valuta.

Lisää kesäkurpitsa joukkoon öljy (2dl).

-Sekoita vehnäjauhot (6dl), leivinjauhe (2tl), ruokasooda (2tl), pähkinärouhe (2dl), kaneli (3tl), vaniljasokeri (2tl) ja rusinat (1dl) keskenään.

-Lisää lopuksi kaikki varovasti sekoitellen yhteen.

-Kaada taikina pitkänomaisia vuokiin (2kpl) tai isoon pyöreään vuokaan.

-Paista 175 asteessa reilu tunti.

Jos kakun pintaa uhkaa tummia liikaa laske uunin lämpö 160 asteeseen loppuvaiheessa.

-Kakku sopii hyvin pakastettavaksi.

-Säilyy hyvin myös ilman pakastustakin

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 130 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 69g98kcal8.6g0.2g7g0g
Sokeri 106g430kcal0g105.9g0g0g
Kesäkurpitsa zucchini 146g26kcal0.8g3.6g0.6g1g
Rypsiöljy 75g662kcal0g0g74.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 162g556kcal16.5g113.5g1.9g5.7g
Leivinjauhe 4.2g7.3kcal0.2g1.6g0g0g
Ruokasooda 4.2g0kcal0g0g0g0g
Hasselpähkinärouhe, Pirkka, 1 dl54g346kcal7.6g1.8g34g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g2.5g9kcal0.1g2g0.1g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g3.3g13kcal0g3.3g0g0g
Rusina 25g73kcal0.7g15g0.1g2.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1300g4441kcal69g493.8g237g18.2g
Valittu annoskoko650g2220kcal34.5g246.9g118.5g9.1g
Annoskoko puolitettuna325g1110kcal17.3g123.5g59.3g4.6g
Arvot/100g100g342kcal5.3g38g18.2g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=431980