Pyrytuulian VappuRahkapiirakka

5 dl rasvatonta maitoa
2 pussia kuivahiivaa
2 tl ruususuolaa
1,5 dl intiaanisokeria
1,5 rkl kardemummaa
6 dl vehnäjauhoja
6 dl täysjyvävehnäjauhoja
150 g voita

Maito lämmitetään + 42 C ja siihen lisätään sokeri, suola ja kardemumma.

Kuivahiiva sekoitetaan 7dl jauhoja ja lisätään maitoon ja vatkataan kunnes saa sitkoa.

Loput jauhot lisätään vähitellen ja viimeiseksi voi.

Täyte:
500 g maitorahkaa
2 dl rasvatonta maitoa
2 munaa
1,5 dl intiaanisokeria
2 tl vanilliinisokeria tai vaniljauutetta
2 sitruunan mehu ja kuori
3 dl rusinoita

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Pyrytuulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen100g33kcal3.3g4.9g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g4.4g0kcal0g0g0g0g
Intiaanisokeri (Bolivia), annos 10g60g211kcal1g53.6g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g4.5g14kcal0.5g2.7g0.3g1.3g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g60g187kcal10.2g32.5g1.7g7.8g
Vehnäjauho, sunnuntai78g274kcal9.4g55.6g1.6g2.3g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g121g374kcal20.5g65.1g3.5g15.7g
Voi, normaalisuolainen (Valio)30g217kcal0.2g0.2g24.1g0g
Maitorahka, pehmeä rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g100g60kcal10g4.3g0.3g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen40g13kcal1.3g2g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu27g34kcal3g0.1g2.5g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka2g8kcal0g2g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton1.2g0.3kcal0g0g0g0g
Mantelirouhe, 1 rkl20g116kcal4.2g1.1g10.1g2.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1300g3084kcal127.2g448.2g88.2g58.8g
Valittu annoskoko650g1542kcal63.6g224.1g44.1g29.4g
Annoskoko puolitettuna325g771kcal31.8g112.1g22.1g14.7g
Arvot/100g100g237kcal9.8g34.5g6.8g4.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=460183