Kaurasämpylät

Ainekset
1/2 l maitoa
50 g hiivaa
5 dl kaurahiutaleita
1/2 rkl suolaa
1/2 dl juoksevaa hunajaa
n. 7 dl vehnäjauhoja
50 g sulatettua voita

Valmistusohjeet
1Luota hiiva, suola ja hunaja kädenlämpöiseen nesteeseen.

Lisää hiutaleet ja jauhot pikkuhiljaa taikinaa koko ajan vaivaten.

Vaivaa taikinaksi.

Lisää lopuksi sula voi. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 45 min. Leivo taikinasta sämpylöitä.

Nosta ne pellille.

Anna sämpylöiden kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 20 min ennen paistoa.

Paista 225-asteessa n. 10-12 min. Kaurasämpylät ovat parhaimmillaan uunituoreina.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Rasvaton 300ml (Arla Ingman)176g58kcal5.8g8.6g0g0g
Tuore hiiva18g12kcal2.7g0.1g0.1g2.3g
Myllyn paras pikakaurahiutaleet (Myllyn paras oy), annos 40g176g616kcal24.6g98.5g13.2g17.6g
Juokseva hunaja 250g18g56kcal0.2g13.7g0g0g
Erikoisvehnäjauho (Sunnuntai), annos 2000g246g862kcal29.6g174.9g5.2g7.4g
Voi 18g128kcal0.2g0.1g14.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1302g3464kcal126.2g591.8g65.6g54.6g
Valittu annoskoko651g1732kcal63.1g295.9g32.8g27.3g
Annoskoko puolitettuna326g866kcal31.6g148g16.4g13.7g
Arvot/100g100g266kcal9.7g45.5g5g4.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=316440