Rahkapiirakka aprikoosimarmeladilla

1. Pullataikina: Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää 1 dl sokeria, suola, kardemumma ja yksi muna.

Vatkaa joukkoon puolet jauhoista, lisää rasva ja loput jauhot ja alusta taikinaksi.

2. Kauli taikina levyksi leivinpaperin päällä ja nosta uunipannulle sekä kohota lämpimässä peiteltynä noin 40 min.

3. Valmista täyte riko 2 munaa kulhoon ja vatkaa rakenne rikki, sekoita rahka, kerma ja 1,5 dl sokeria joukkoon ja mausta 2 rkl:lla sitruunamehua.

4. Painele kohonnutta taikinaa niin, että reunat nousevat ja levitä marmeladi taikinalevylle.

5. Levitä rahkaseos tasaisesti marmeladin päälle.

6. Voitele reunat munalla ja paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

(Resepti Yhteishyvä maaliskuu 2013)

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Helena45
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen84g28kcal2.8g4.1g0g0g
Hiiva 7g5.2kcal0.9g0.1g0g0.5g
Sokeri 59g241kcal0g59.2g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g1.4g4.3kcal0.2g0.8g0.1g0.4g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuoreton 46g66kcal5.8g0.1g4.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 145g497kcal14.8g101.5g1.7g5.1g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g21g151kcal0.2g0.2g16.7g0g
Aprikoosimarmeladi (Saarioinen)84g159kcal0.3g38.5g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki139g78kcal11.8g7g0.3g0g
Flora ruoka kevyt & paksu56g34kcal0.6g2.5g2.2g0g
Sitruunamehu, laimentamaton8.4g1.8kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1302g2527kcal74.8g428.2g51.4g12g
Valittu annoskoko651g1264kcal37.4g214.1g25.7g6g
Annoskoko puolitettuna326g632kcal18.7g107.1g12.9g3g
Arvot/100g100g194kcal5.7g32.9g3.9g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=345817