Katkarapurisotto

1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
10 cm purjoa
0,5 rkl oliiviöljyä
1,5 dl tummaa riisiä
1,5 dl pitkäjyväistä riisiä
7 dl vettä
1 kalaliemikuutio
1 punainen paprika
200 g parsakaalin pieniä kukintoja
300 g katkarapuja
1 tl kalamaustetta
2 tl yrttimaustetta

- - -
Hienonna sipuli, valkosipuli ja purjo.

Ruskista ne öljyssä kattilassa tai paistokasarissa.

Lisää kattilaan kuutioitu paprika.

(Jos riisissä on pitkä keittoaika, kannattaa sitä keittää etukäteen erikseen n. 10 min)

Lisää riisit ja vesi, vesi sitä mukaa kun se imeytyy riisiin.

Lisää liemikuutio.

Anna kiehua 5 min. Lisää joukkoon parsakaalin kukinnot ja anna kiehua n. 10 min. Lisää lopuksi katkaravut ja kuumenna risotto.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 362 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)360g97kcal4.7g17.3g0.7g6.1g
Valkosipuli 29g31kcal2.3g4.7g0.2g0.6g
Purjosipuli 216g49kcal3.9g5.2g0.4g4.5g
Oliiviöljy 25g223kcal0g0g25.2g0g
Riisi tumma 460g1606kcal32.2g331.4g10.6g18.4g
Riisi pitkäjyväinen, puuroutumaton 460g1667kcal37.4g363.6g2.6g7.8g
Vesi2517g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio 40g121kcal4g13.4g5.5g0.4g
Paprika punainen 611g179kcal5.7g27.5g2.4g11.6g
Parsakaali brokkoli 719g252kcal33.2g14g2.2g18g
Katkarapu 1079g738kcal155.8g0g11.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13032g9927kcal558.4g1554.2g123.4g134.8g
Valittu annoskoko6516g4964kcal279.2g777.1g61.7g67.4g
Annoskoko puolitettuna3258g2482kcal139.6g388.6g30.9g33.7g
Arvot/100g100g76kcal4.3g11.9g0.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=113791