Mustikkapiirakka

Sekoita keskenään jauhot, sokeri ja sulatettu margariini.

Ota taikinaa talteen 2 dl myöhempää käyttöä varten.

Lisää lopputaikinaan kaikki loput ainekset, sekoita kunnolla ja levitä voidellulle isohkolle vuoalle (n. 40x20).

Jos haluat normaalin piirakkavuoan kokoisen, puolita kaikkien ainesten määrä.

Lisää taikinan päälle mustikat, vähän sokeri ja kaavi talteen otetusta taikinasta pisaroita piirakan päälle.

Paista uunissa 30 min. 200 asteessa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 163 grammaa

Myttyinen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 130g447kcal13.3g91.1g1.6g4.6g
Sokeri 85g346kcal0g85g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 134g934kcal0.9g0g105.2g0g
Mustikka200g67kcal1g12.8g0.8g6.6g
Kananmuna kuoreton 37g52kcal4.6g0.1g3.8g0g
Leivinjauhe 3.3g5.9kcal0.2g1.3g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2.7g11kcal0g2.6g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 60g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1304g3724kcal40g385.8g222.8g22.4g
Valittu annoskoko652g1862kcal20g192.9g111.4g11.2g
Annoskoko puolitettuna326g931kcal10g96.5g55.7g5.6g
Arvot/100g100g286kcal3.1g29.6g17.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=134796