Gluteeniton ja vähälaktoosinen suklaakakku

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään ja lisää varovasti sekoittaen vaahdon joukkoon.

Paista pellillä leivinpaperin päällä tai voidellussa ja jauhotetussa vuoassa. 175 asteessa n. 40 min. Pellillä kypsyy hieman nopeammin.

Leikkaan jäähtynyt kakkulevy ja tee täyte.

Sulata suklaa miedolla lämmöllä ja sulattele joukkoon myös tuorejuusto.

Nosta pois levyltä ja vaahdota jäähtymisen aikana kerma, sokeri, vaniljasokeri.

Sekoita jäähtynyt "kastike" kermavaahdon joukkoon.

Lado vuorotellen kakkupohja ja kuorrute niin, että päällimmäiseksi jää kuorrutekerros.

Kostuta kakkulevyt kevyesti esim.

tuoremehulla tai vaniljalla maustetulla laktoosittomalla maidolla.

Koristele esim.

karkkirakeilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Heltsy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 110g157kcal13.8g0.3g11.3g0g
Sokeri 64g260kcal0g63.9g0g0g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g18g61kcal0.6g14.2g0.2g0.5g
Perunajauhot, Kolmen Konstin 4rkl=60ml=42g15g50kcal0g12.3g0g0.2g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 10g37kcal1.9g1.1g2.2g3g
Valio maustettu rahka 200g vanilja HYLA100g160kcal7.3g16g7g0g
Pandan tumma suklaa 150 g75g401kcal3.7g39g24g0g
Vispikerma laktoositon Valio 2dl200g720kcal4g5.4g76g0g
Sokeri 30g122kcal0g30g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g6g24kcal0g5.9g0g0g
Tuoremehu, Appelsiinitäysmehu (Rainbow), annos 200g25g10kcal0g2.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1305g4003kcal62.6g381.2g241.4g7.4g
Valittu annoskoko653g2001kcal31.3g190.6g120.7g3.7g
Annoskoko puolitettuna326g1001kcal15.7g95.3g60.4g1.9g
Arvot/100g100g307kcal4.8g29.2g18.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=173905