Perinteinen hernekeitto

Liota herneet yön yli ja keitä niitä tunti liotusvedessä.

Lisää pikottu sipuli ja sian/naudanliha (tai ruskistettu jauheliha).

Keitä miedolla lämmöllä vielä tunti.

Mausta valmis keitto suolalla ja meiramilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 261 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 104g315kcal18.7g50.6g1g11.2g
Vesi, vesijohtovesi 418g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)25g6.8kcal0.3g1.2g0.1g0.4g
Naudanliha keskiarvo 52g80kcal10.1g0g4.4g0g
Sianliha keskiarvo 52g114kcal9.5g0g8.5g0g
Suola, annos 3g1.3g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1305g1032kcal77.2g103.6g28g23.2g
Valittu annoskoko653g516kcal38.6g51.8g14g11.6g
Annoskoko puolitettuna326g258kcal19.3g25.9g7g5.8g
Arvot/100g100g79kcal5.9g7.9g2.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=274019