Mustikkapiirakka

Sekoita keskenään jauhot, sokeri ja sulatettu margariini.

Ota taikinaa talteen 2 dl myöhempää käyttöä varten.

Lisää lopputaikinaan kaikki loput ainekset, sekoita kunnolla ja levitä voidellulle isohkolle vuoalle (n. 40x20).

Jos haluat normaalin piirakkavuoan kokoisen, puolita kaikkien ainesten määrä.

Lisää taikinan päälle mustikat, vähän sokeri ja kaavi talteen otetusta taikinasta pisaroita piirakan päälle.

Paista uunissa 30 min. 200 asteessa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 163 grammaa

Myttyinen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 1302g4467kcal132.7g911.4g15.6g45.6g
Sokeri 851g3456kcal0g850.5g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 1335g9341kcal8.7g0g1052.3g0g
Mustikka2003g667kcal10g128.2g8g66.1g
Kananmuna kuoreton 367g524kcal45.9g1.1g37.6g0g
Leivinjauhe 33g59kcal1.7g12.6g0g0.2g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g27g107kcal0g26.4g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 601g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13040g37240kcal398g3860.4g2227g223.8g
Valittu annoskoko6520g18620kcal199g1930.2g1113.5g111.9g
Annoskoko puolitettuna3260g9310kcal99.5g965.1g556.8g56g
Arvot/100g100g286kcal3.1g29.6g17.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=134796