Sämpylät

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva, sekoita puuhaarukalla.

Lisää sokeri, suola, vehnäjauhot ja n. puolet sämpyläjauhot.

2. Lisää öljy, alusta taikina käsin.

Lisää samalla sämpyläjauhoja sen verran, että taikina irtoaa astiasta ja siitä muotoutuu pehmeä kiinteä pallo.

3. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseks
4. vaivaa taikinasta jauhotetulla alustalla tanko, jaa se 10-12 osaan ja leivo sämpylöiksi.

Nosta sämpylät pellille leivinpaperille ja anna kohota lämpimässä peitettynä.

5. Paista sämpylöitä 225 asteessa uunin keskitasossa noin 12min.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Ammumariu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt1998g919kcal63.9g95.9g30g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g240g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 32g130kcal0g31.9g0g0g
Suola, annos 3g24g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1598g5483kcal162.8g1118.6g19.2g55.9g
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)2397g8390kcal287.6g1654g45.5g119.9g
Rypsiöljy (Pirkka), annos 100g240g2157kcal0g0g239.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13056g34158kcal1028.6g5800.8g668.8g351.6g
Valittu annoskoko6528g17079kcal514.3g2900.4g334.4g175.8g
Annoskoko puolitettuna3264g8540kcal257.2g1450.2g167.2g87.9g
Arvot/100g100g262kcal7.9g44.4g5.1g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=235481