Bolognese

1. Paistele jauheliha harmaaksi ja pilku sipuli.

2. Laita sipulisillpu sekaan ja kuullota.

3. Pilko tomaatit ja porkkanat ja heitä sekaan.

4. Laita sekaan liemikuutiot sekä vettä noin litra.

5. Laita mausteet: valkosipulia, mustapippuria, basilikaa ja tomaattipuretta.

Valkosipulin kanssa ei kannata säästellä.

6. Ruoan pitää antaa kypsyä kauan (noin 4 tuntia).

Jos vesi haihtuu liian aikain sitä voi lisätä.

Lopuksi veden tulisi kuitenkin olla haihtunut.

7. Hienosäädä mausteiden määrä maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 544 grammaa

Pkla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g2398g487kcal14.4g91.1g7.2g33.6g
Sipuli (kuorittu)720g194kcal9.4g34.5g1.4g12.2g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1919g3185kcal364.5g0g191.9g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g720g202kcal4.3g42.8g1.4g18g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)53g148kcal5g9.5g10g0.3g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g48g50kcal3.8g7.8g0.3g1g
Tomaattipure, Eldorado, 1prk672g262kcal11.4g51g0.7g33.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13056g9054kcal825.6g473.4g425.8g197.4g
Valittu annoskoko6528g4527kcal412.8g236.7g212.9g98.7g
Annoskoko puolitettuna3264g2264kcal206.4g118.4g106.5g49.4g
Arvot/100g100g69kcal6.3g3.6g3.3g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=262421