Vappu Pimiän ranskalainen suklaakakku

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa tai mikrossa.

Vatkaa sokeri ja kananmunat vaahdoksi.

Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaa-voiseokseen muna-sokerivaahto.

Kääntele mukaan vielä varovasti vehnäjauhot.

Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun irtopohjavuokaan.

Paista uunin keskitasolla 220 asteessa noin 12-15 minuuttia (riippuen vuoan koosta).

Kakku saa jäädä keskeltä valuvan kosteaksi.

Koristele tomusokerilla.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 102 grammaa

Malluskaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Taloussuklaa, Fazer1283g6608kcal50g718.6g384.9g68g
Voi 1283g9308kcal15.3g5.1g1043.2g0g
Sokeri 1091g4427kcal0g1089.6g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu1412g1778kcal155.3g4.2g127g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1460g5008kcal148.7g1021.7g17.5g51.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13056g54260kcal738.6g5678.4g3145.2g238.2g
Valittu annoskoko6528g27130kcal369.3g2839.2g1572.6g119.1g
Annoskoko puolitettuna3264g13565kcal184.7g1419.6g786.3g59.6g
Arvot/100g100g416kcal5.7g43.5g24.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=438834