Sitruunakääretorttu

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Vatkaa munat, sokeri ja makeutusjauhe vaahdoksi (5g makeutusjauhetta= 0,5dl).

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi vaahtoon.

Sekoita varovasti nostellen.

Lisää sitruunamehua mielesi mukaan.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.

Tasoita pinta.

Paista uunin keskitasossa 6-8 minuuttia.

Kumoa torttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle, irrota paperi varovasti ja anna jäähtyä.

Levitä sitruunarahka täytteeksi ja rullaa kääretorttu muotoon.

Herkuttele!

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Innan
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna, punnittu kuorineen (käsittelemätön)2125g2955kcal235.8g8.5g220.9g0g
Sokeri 406g1646kcal0g405.2g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 435g1491kcal44.3g304.2g5.2g15.2g
Perunajauho 1dl=70g483g1618kcal0.5g395.9g0g0g
Leivinjauhe 39g68kcal2g14.6g0g0.2g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore97g24kcal0g8.7g0g0.1g
Sitruunarahka (Valio), annos 100g2897g4635kcal208.6g463.5g202.8g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g48g140kcal0.6g27g0g19.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13056g25154kcal983.6g3255.2g857.8g69.6g
Valittu annoskoko6528g12577kcal491.8g1627.6g428.9g34.8g
Annoskoko puolitettuna3264g6288kcal245.9g813.8g214.5g17.4g
Arvot/100g100g193kcal7.5g24.9g6.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=99179