Äyriäispaella (Pirkka)

1. Sulata äyriäissekoitus pakkauksen ohjeen mukaan.

Valuta hyvin.

2. Hienonna sipuli ja valkosipulit.

Suikaloi paprika.

Kuutioi chorizo pieniksi kuutioiksi.

Kuumenna pannulla rasva ja kuullota sipuleita siinä hetki.

Lisää pannulle chorizo ja riisit.

Jatka kuullottamista, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi.

3. Lisää pannulle kiehuva vesi ja mausteet.

Hauduta kannen alla noin 17 minuuttia, kunnes riisi on lähes kypsää.

4. Lisää joukkoon suikaloitu paprika ja hauduta pari minuuttia.

Sekoita paellaan valutettu äyriäissekoitus.

Kuumenna ja hauduta vielä 3-5 minuuttia.

Koristele paella tuoreella persiljalla ja sitruunalohkoilla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 204 grammaa

Akalliop
AineksetMääräEnergiaPHRK
Äyriäissekoitus (Pirkka), annos 350g2800g2520kcal476g98g42g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g56g58kcal4.4g9.1g0.3g1.1g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g80g720kcal0g0g80g0g
Paprika punainen 1440g422kcal13.5g64.8g5.8g27.4g
Chorizo makkara (Pirkka), annos 100g800g2816kcal160g4g240g0g
Riisi tumma 1360g4746kcal95.2g979.2g31.3g54.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13072g22563kcal1498.2g2310.2g798.8g165.8g
Valittu annoskoko6536g11282kcal749.1g1155.1g399.4g82.9g
Annoskoko puolitettuna3268g5641kcal374.6g577.6g199.7g41.5g
Arvot/100g100g173kcal11.5g17.7g6.1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=450619